Speel-o-theek

Speel samen een intelligentiespel: je hond of kat houdt van de uitdaging!

Huur in onze speel-o-theek in Haaren een intelligentiespel of puzzel voor je hond of kat. Het houdt je dier gezond en draagt bij aan het voorkomen van gedragsproblemen, verveling en overgewicht. En het versterkt jullie band.

15 minuten een intelligentiespel spelen kost je hond net zoveel energie als een uur wandelen!

Door een spel te huren ontdek je waar je dier enthousiast van wordt, voorkom je een ‘miskoop’ en kun je regelmatig afwisselen.

Hoe werkt een intelligentiespel?

Het speelgoed laat je hond of kat op verschillende manieren problemen oplossen. Ze zoeken naar verborgen voedsel of een snack door bijvoorbeeld blokken op te tillen, schijven te draaien, te trekken aan een laatje of te schuiven met een blokje. Daarnaast kun je zijn gehoorzaamheid – zitten, liggen, blijven en wachten – trainen.

De spellen hebben verschillende moeilijkheidsniveaus. Speel altijd samen met je dier of onder toezicht zodat je kunt zien hoe je hond of kat reageert. Begin met makkelijke spellen, want je huisdier moet leren spelen met intelligentiespeelgoed. We adviseren je graag over het juiste speelgoed. En bouwen de moeilijkheidsgraad op als het kan.

Waarom is geestelijke uitdaging belangrijk?

Je huisdier heeft een bepaalde activiteit nodig, hoeveel is afhankelijk van zijn leeftijd en het ras. Het is belangrijk een ​​balans te hebben tussen activiteit en rust. Voorkom dat je hond of kat gestrest wordt door te weinig prikkels of teveel activiteit. Wat ongewenst gedrag als kauwen op dingen of hyperactief gedrag tot gevolg kan hebben. Een intelligentiespel spelen is dan een oplossing, die je hond of kat snel een voldaan gevoel geeft.

Het uitgangspunt van Nina Ottosson – bedenker van kwalitatief intelligentiespeelgoed voor dieren – ondersteunen wij dan ook. Haar filosofie is dat je hond en kat vier poten en één hoofd heeft en dat deze alle vijf geactiveerd moeten worden.

We hebben in onze speel-o-theek in Haaren intelligentiespeelgoed van de merken Nina Ottosson, Trixie en My Intelligent Dogs. Ze bestaan uit verschillende materialen en de moeilijkheid van het spelniveau varieert. De handelingen die de honden of katten zijn divers: ze moeten hun poten gebruiken, hun neus of allebei om bijvoorbeeld een vakje te openen en beloning te krijgen.

De puzzels van Trixie zijn eenvoudige, kunststof spellen, ze hebben spellen met een moeilijkheidslevel van 1 tot 3.

De spellen van Nina Ottonson bestaan uit een combinatie van kunststof en composiet. Ook hier varieert niveau in moeilijkheid van level 1 tot en met 3.

De spellen van My Intelligent dogs bestaan hout met kunststof.  De moeilijkheidslevels lopen van level 1 tot en met 4. 

 

 

Voor elke leeftijd, ras en grootte

We verhuren een groot en divers assortiment intelligentiespeelgoed. Voor elke leeftijd, grootte en ras. En met verschillende moeilijkheidsniveaus.

De meeste spellen zijn erop gebaseerd dat de dieren moeten werken voor een voedselbeloning. Zo is er altijd een spel of puzzel waar je hond of kat enthousiast van wordt. En is je viervoeter er na enkele weken op uitgekeken? Dan huur je een ander spel, dat misschien wel moeilijker is. Zo blijf je je hond of kat geestelijk stimuleren. En blijven de kosten binnen de perken.

Vraag naar de voorwaarden in de winkel.

Van pup en kitten tot herstellende en senior hond of kat

Intelligentiespeelgoed is geschikt voor pups vanaf ongeveer 10 weken. Begin met een eenvoudig spel en speel maximaal 10 minuten. Speel samen, wees positief en geef veel complimenten.

Intelligentiespeelgoed en puzzels zijn ook heel geschikt voor oudere honden en katten. Voor oudere dieren is vaak een lange wandeling of veel beweging niet meer mogelijk, maar zijn ze tijdens een spel wel alert en actief.

Kan je dier door bijvoorbeeld een wond aan zijn poot niet naar buiten, ook dan is intelligentiespeelgoed een goed alternatief. Zo kan hij toch zijn energie kwijt.

Kampt je huisdier met ondergewicht, dan wordt hij zo gestimuleerd meer te eten. Hij vindt zijn eten immers tijdens het puzzelen.

Angela’s tips bij intelligentiespeelgoed

  1. Speel samen.
  2. Laat zien waar je het lekkers verstopt.
  3. Help in het begin om je hond of kat aan te moedigen en hem het succes te laten ‘proeven’.
  4. Heeft je viervoeter de beloning gevonden, beloon hem dan ook enthousiast met je stem, een aai of knuffel.
  5. Leg het spel weg als je klaar bent.
  6. Begin met een makkelijk spel, zo voorkom je dat je hond of kat gefrustreerd wordt en zijn interesse verliest.
  7. Bouw de moeilijkheidsgraad op, zo blijf je je dier uitdagen.
  8. Speel zeker in het begin niet te lang. Bied een pup 10 minuten een spel aan; een volwassen dier 15 tot 20 minuten. 15 minuten spelen kost immers evenveel energie als een uur wandelen.
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found