Orthopedische kussens bij gewrichtsproblemen voor honden:

Voorkom gewrichtsproblemen bij je hond met een orthopedisch hondenkussen

Beweegt je hond minder soepel? Of komt hij moeilijk uit zijn mand of van zijn kussen? Het kan zijn dat hij last heeft van pijnlijke gewrichten. De oorzaken hiervan zijn divers: ouderdom, overbelasting of erfelijkheid. Maar ook een aandoening als artrose, reuma of heupdysplasie is mogelijk. Een orthopedisch hondenkussen van traagschuim kan de klachten van je hond verminderen. Of zelfs doen verdwijnen! Doordat drukpunten worden weggenomen en de wervelkolom en gewrichten optimaal worden ondersteund. Ook kan kou van de ondergrond niet omhoogtrekken door de dikte van het kussen. Dit is natuurlijk heel aangenaam voor je hond.

Voorkom ook gewrichtsproblemen op latere leeftijd. Daarom adviseren we voor je pup een orthopedisch traagschuim kussen aan te schaffen.

Waarop moet je letten bij de aankoop?

Zorg dat de afmeting klopt van het bed of matras. Is er verschil tussen een bed of matras? Jazeker: een bed heeft een opstaande rand, een matras of kussen niet.

Zorg ervoor dat je de juiste maat hebt. Hoe meet je dit? Meet je hond op terwijl hij ligt en kijk hóe hij ligt en slaapt. Honden die zich graag opkrullen kunnen in een kleiner bed passen, terwijl uitgestrekte slapers een groter formaat nodig hebben. Je hond moet comfortabel op het bed kunnen liggen met aan alle kanten een beetje extra ruimte. Zo heeft hij niet het gevoel dat ie van de rand van het bed valt. Neem bij twijfel  een grotere maat, want net als jij vindt je hond het ook niet leuk om uit bed te vallen!

Koop altijd een matras dat is gemaakt van de combinatie van traagschuim en koud schuim. Hiervoor werken we vooral samen met leverancier Petlando. Petlando maakt hoogwaardige traagschuim orthopedische kussens. Lees ons blog en bekijk de video met daarin alle informatie over de voordelen van een orthopedisch hondenkussen, hondenmatras en hondenbed.

Je bent altijd welkom in onze winkel voor gratis advies. 

 

Orthopedisch hondenbed

Chillermat

Mand Lima

Turino Mat

Merano Kussen

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found