Verzorgingsproducten voor je hond

Hondenverzorging: vacht, EHBO en ‘beestjes’

Je hond heeft naast voeding en beweging ook verzorging nodig. Denk aan het regelmatig ontwormen en vaccineren, het borstelen van zijn vacht en aan gebits- en nagelverzorging. Of het reinigen en verzorgen van zijn hondenoren en -ogen. Daarnaast is het belangrijk vlooien en teken te voorkomen of te bestrijden.

Maak al vroeg je pup vertrouwd met het verzorgen en vacht, huid, gebit, oren en ogen; zo weet je pup dat verzorgen erbij hoort! Je bent van harte welkom in onze winkel om je te laten adviseren wat jouw hond nodig heeft. 

Vachtverzorging

Wij werken samen met leveranciers van de beste natuurlijke producten voor de vacht van je hond. Zoals de producten van Jean Pau. Naast een uitgebreide lijn hondenkammen en –borstels biedt Jeau Peau kwalitatieve producten om de vacht te verzorgen. De shampoos zijn op basis van natuurlijke kruidenextracten met de juiste zuurgraad die de vetlaag van de huid en vacht niet afbreekt, maar zelfs verbetert.

Er zijn speciale borstels en shampoos voor pups en verschillende hondenrassen.

We hebben ook een shampoolijn onder eigen naam. Gewoon een goede shampoo tegen een scherpe prijs, voor alledaags gebruik. Vraag ernaar in onze winkel.

‘Eerste hulp’-zalf bij wondjes en insectenbeten 

In je ehbo-hondenkoffer ‘hoort’ Frama Manuka honingzalf. Deze zalf zuivert, verzacht en ondersteunt het natuurlijk herstel van de huid van je hond. Door de toevoeging van essentiële oliën smaakt de zalf bitter; dit voorkomt dat je hond de zalf op likt. De zalf is heel geschikt om de huid na een wondje of insectenbeet te behandelen. Het is makkelijk aan te brengen en kan worden afgedekt met een pleister of een verbandgaasje. Door de vette samenstelling blijft de zalf ook in een natte omgeving goed op zijn plaats.

Frama manuka honingzalf
voeding supplementen

Frama Nature Best for Pets: onmisbaar in de EHBO-koffer voor je huisdier!

Natuurlijke voedingssupplementen kunnen de gezondheid van je hond ondersteunen. Ook bij het behandelen van veel voorkomende kwaaltjes of oppervlakkige wondjes kun je supplementen inzetten. Een aantal producten is onmisbaar in de EHBO-koffer van je huisdier. Als gecertificeerd Pet Health Coach adviseer ik je de voedingssupplementen van Frama Nature for Pets te gebruiken. We hebben een groot aantal producten in de winkel; ik vertel je er graag meer over! 

 

Frama Best for Pets

Help: mijn hond heeft een tekenbeet en/of vlooien

Teken

Heerlijk: een lange boswandeling met je hond. Helaas is er hierbij ook kans dat je hond wordt gebeten door een teek. Teken zitten in planten en hechten zich aan honden of katten die erdoor of -langs lopen.

Teken kunnen bloedarmoede veroorzaken als de besmetting ernstig is. Maar het grootste gevaar van een tekenbeet is de ziektes die ze kunnen overbrengen. Het meest bekend is de ziekte van Lyme. Ziektes als babesiose en ehrlichiose kunnen worden overgebracht op dieren die in het buitenland zijn geweest. Voor huisdieren die veel reizen is een regelmatige tekenbehandeling belangrijk.

Lees meer over de gevaren van teken.

Vlooien

Krabt of likt je hond zich veel? Wellicht heeft hij last van vlooien. Vlooienbeten veroorzaken een hevige jeuk. Het speeksel van vlooien bevat onder andere de stof histamine en enzymen die de vlo helpen bij zijn ‘eten’. Deze stoffen en de beet zelf veroorzaken een lokale ontstekingsreactie. Dit uit zich door een rode vlek op de huid.  

Vlooienkam

Een vlooieninfectie stel je vast door de vacht met een vlooienkam uit te kammen. Of je vindt vlooienpoep in de vacht van je hond of kat. Heeft hij een zwarte en/of lange, dichte vacht dan is het extra moeilijk de vlooien te vinden. Wij adviseren je graag over de middelen in ons assortiment die effectief zijn om vlooien te voorkomen of te bestrijden.  

Seresto halsband

De halsband Seresto beschermt na twee dagen tegen teken en beschermt direct tegen vlooien. Honden en katten zijn daarna 8 maanden beschermd tegen vlooien en teken.

De halsband is geurloos en waterbestendig.

Frontline combo: werkt snel én lang

Het middel Frontline combo werkt snel en langdurig. Het doodt vlooien binnen 24 uur en teken binnen 48 uur.  Het doodt vlooien tot 5 weken na de behandeling en teken tot na een maand.

Stop Animal Bodyguard: het groene alternatief voor vlooien en teken

Hét groene alternatief voor vlooien- en teken voor je hond of kat. Dit middel bestaat uit druppels die onder andere zijn gemaakt van essentiële oliën. Het is hypo-allergeen! Volwassenen en kinderen kunnen je hond of kat onmiddellijk na toepassing aanraken. Het is ook veilig voor zwangere en zogende moederdieren, kittens en pups. Stop Animal Bodyguard helpt de vacht gezond, jeukvrij en fris te houden en ruikt lekker. 

Ontwormen van je hond

Het is belangrijk je hond regelmatig te ontwormen. Ook al ziet je hond er gezond uit, toch kan hij wormen hebben. Regelmatig ontwormen zorgt ervoor dat je hond geen wormeitjes in de omgeving uitscheidt. Dit vermindert de kans dat andere huisdieren ook met de wormen besmet raken en zorgt ervoor dat je hond gezond blijft. Begin al met ontwormen bij je pup, want pups kunnen al besmet raken voordat ze geboren zijn. Ontworm daarom zowel je pup als de moeder. Pups ontworm je met 2, 4, 6 en 8 weken en bij 3, 4, 5 en 6 maanden. Herhaal dit daarna elke 3 maanden.

Wormen voorkomen doe je ook door vlooien te bestrijden. Vlooien kunnen er namelijk voor zorgen dat je hond besmettelijker wordt voor wormen.

Lees meer over het belang van ontwormen. 

Onderstaande klachten? Dan kan je hond wormen hebben. Neem bij twijfel altijd contact op met je dierenarts.
 • Koorts
 • Benauwdheid
 • Vermoeidheid
 • Gewichtsverlies
 • Hoesten
 • Hartritmestoornissen
 • Doffe vacht
 • Opgezette buik
 • Lusteloosheid
 • Diarree
 • Worm in de ontlasting
 • Gebrek aan eetlust
 • Gewichtsafname

Wij adviseren No Worm Pro van het merk Exil.

Pet Health Coach geeft raad
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found