Krabpaal voor je kat

Heeft je kat een krabpaal nodig?

Een krabpaal voor je kat is voor de veel katten een vereiste. Want een kat is een roofdier en heeft scherpe nagels nodig bij het jagen. Katten die veel buiten zijn, scherpen hun nagels buiten. Maar heb je een binnenkat, dan is een krabpaal nodig. Anders is de kans groot dat je gordijnen, meubels of behang worden gebruikt om aan te krabben. Wij hebben een grote keuze bijvoorbeeld van Petrebels en Designed by Lotte. We adviseren je graag!

Je kat gebruikt de krabpaal of het krabmeubel ook om zich te rekken en strekken. Dat houdt zijn lichaam soepel. Daarnaast betekent krabben dat hij zijn energie kwijt kan en tegelijk maakt hij zijn nagels schoon. Ook kan het een uitlaatklep zijn voor woede of agressie. Als je op je kat let, zie je soms dat hij ineens gaat krabben als hij iets niet mag doen of als je hem geen aandacht geeft.

Nodig voor kittens?

Kittens hebben belang bij een paal waaraan ze kunnen krabben en in kunnen klimmen. Door veel te oefenen met klimmen en krabben worden de balans en reactievermogen beter.

Welke?

Katten kunnen een voorkeur hebben voor verticaal of horizontaal krabben. Hou ook rekening bij de keuze van een krabpaal met het gewicht en de grootte van je kat en hoe actief je kat is.

Waar zet je een krabpaal neer?

Plaats hem op een plek waar je kat al de neiging heeft om te krabben. Of vlakbij de slaapplek en looproute.

Spray in het begin de krabpaal in met kattenkruid of catnip. Dit is erg aanlokkelijk voor je kat. Heeft je kat er al een aantal keren aan gekrabd, dan is insprayen niet meer nodig.

 

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found