Verzorgingsproducten voor je kat

Kattenverzorging: ‘beestjes’

Je kat heeft ook verzorging nodig. Denk aan het regelmatig borstelen van zijn vacht of het voorkomen of bestrijden van teken en vlooien. Maar ook aan het reinigen en controleren van het gebit, nagels, oren en oren. En vergeet ontwormen en vaccineren niet.

We adviseren kittens al vertrouwd te maken met het verzorgen van vacht, huid, gebit, oren en ogen. Zo weet je kitten dat verzorgen erbij hoort!

Waar wil je meer over weten?

Vachtverzorging

Wij werken samen met leveranciers die de beste natuurlijke producten maken. Zoals de verzoringsproducten van Jean Peau. Naast een uitgebreide lijn kammen en borstels biedt Jeau Peau kwalitatieve producten om de vacht te verzorgen.

De productlijn Optihair van Versele Laga helpt bij overvloedig haarverlies.

Ontwormen van je kat

Het is belangrijk je kat regelmatig te ontwormen. Ook al ziet je kat er gezond uit, toch kan hij wormen hebben. Regelmatig ontwormen zorgt ervoor dat je kat geen wormeitjes in de omgeving uitscheidt. Dit vermindert de kans dat andere huisdieren ook met de wormen besmet raken. Begin al met ontwormen bij je kitten. Want kittens kunnen al besmet raken voordat ze zijn geboren. Ontworm daarom zowel je kitten als de moeder. Ontworm kittens met 3, 5, 7 en 9 weken. Daarna ontworm je bij  3, 4, 5 en 6 maanden. Herhaal dit daarna elke 3 maanden.

Wij adviseren No Worm Pro Kat, hiermee bestrijd je de lint-, spoel-, haak-, en vossenlintworm. No Worm Pro bestaat uit kleine tabletten met een vleessmaak. Hierdoor is het toedienen makkelijk. We geven je hierover in de winkel graag tips!

Je kunt wormen deels voorkomen door je kat tegen vlooien te beschermen. Vlooien kunnen er namelijk voor zorgen dat je kat besmettelijker wordt voor wormen. 

De filosofie van de producten van NML Health omarmen we: het gaat om het bevorderen van de gezondheid van dieren en het voorkomen van gezondheidsproblemen. Een groot aantal producten van NML Health hebben we in onze winkel en natuurlijk geven we je hierbij het juiste advies.

Wij adviseren No Worm Pro van het merk Exil.

Teken en vlooien

 Is je kat graag buiten? Dan heb je kans dat hij wordt gebeten door een teek. Teken zitten in planten en grassen en hechten zich aan katten die erdoor of erlangs lopen. Teken kunnen bloedarmoede veroorzaken als de besmetting ernstig is.

Het grootste gevaar van een tekenbeet is dat ze ziektes kunnen overbrengen. Het meest bekend is de ziekte van Lyme. Controleer je kat dan ook regelmatig op teken.

Krabt of wast je kat zich veel? Wellicht heeft hij last van vlooien. Vlooienbeten veroorzaken een heftige jeuk. Het speeksel van vlooien bevat onder andere de stof histamine en enzymen die de vlo helpen bij zijn ‘eten’. Deze stoffen en de beet zelf veroorzaken een ontstekingsreactie. Dit uit zich door een rode vlek op de huid. Vooral bij katten met een zwarte vacht en die zich door jeuk intensief en veel wassen, kan de vacht roder verkleuren. 

Een vlooieninfectie kun je vaststellen door de vacht met een vlooienkam uit te kammen. Ook kun je vlooienpoepjes in de vacht vinden. Soms laten vlooien zich niet gemakkelijk zien. Een enkele vlo in de langharige vacht vind je niet snel. Een behandeling met een vlo-dodend middel kan dan de oplossing zijn. Als de klachten na behandeling verdwijnen is het vrijwel zeker dat vlooien het probleem waren.

Hieronder lees je welke producten wij adviseren.

Vlooienkam

Een vlooieninfectie stel je vast door de vacht met een vlooienkam uit te kammen. Of je vindt vlooienpoep in de vacht van je hond of kat. Heeft hij een zwarte en/of lange, dichte vacht dan is het extra moeilijk de vlooien te vinden. Wij adviseren je graag over de middelen in ons assortiment die effectief zijn om vlooien te voorkomen of te bestrijden.  

Seresto halsband

De halsband Seresto beschermt na twee dagen tegen teken en beschermt direct tegen vlooien. Honden en katten zijn daarna 8 maanden beschermd tegen vlooien en teken.

De halsband is geurloos en waterbestendig.

Frontline combo: werkt snel én lang

Het middel Frontline combo werkt snel en langdurig. Het doodt vlooien binnen 24 uur en teken binnen 48 uur.  Het doodt vlooien tot 5 weken na de behandeling en teken tot na een maand.

Stop Animal Bodyguard: het groene alternatief voor vlooien en teken

Hét groene alternatief voor vlooien- en teken voor je hond of kat. Dit middel bestaat uit druppels die onder andere zijn gemaakt van essentiële oliën. Het is hypo-allergeen! Volwassenen en kinderen kunnen je hond of kat onmiddellijk na toepassing aanraken. Het is ook veilig voor zwangere en zogende moederdieren, kittens en pups. Stop Animal Bodyguard helpt de vacht gezond, jeukvrij en fris te houden en ruikt lekker. 

Pet Health Coach geeft raad
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found