Verzorging van je dier

Verzorging: gebit, nagels en vacht

Je huisdier heeft naast voeding en beweging ook verzorging nodig. Denk aan het regelmatig reinigen van zijn gebit en nagels en het reinigen en verzorgen van de vacht, oren en -ogen.

Wij adviseren je te beginnen met deze verzorging als je huisdier nog een pup of kitten is. Zo leert hij dat verzorgen erbij hoort en raakt hij ermee vertrouwd!

Tijdens het controleren van zijn vacht of doordat je hond of kat zich bijvoorbeeld veel krabt, kun je teken en/of vlooien ontdekken. Hoe deze te voorkomen of bestrijden? Lees er meer over: katten en honden

Gebitsverzorging bij honden en katten

Met een ultrasone borstel poetst Marret de tanden van je hond of kat en verwijdert ze tandplak. Het is belangrijk het gebit van je huisdier  goed te verzorgen om gebitsproblemen zoals tandsteen, cariës en ontstekingen te voorkomen. Dit kan in ernstige situaties zelfs hart-, nier- of leverproblemen veroorzaken. 

We adviseren bij het eerste bezoek een opzetborstel te kopen. Dit in verband met de hygiëne voor je hond of kat en besmettingsgevaar uit te sluiten.

Tijdens de behandeling houden we goed in de gaten hoe je hond of kat zich voelt: geeft hij aan het niet meer fijn te vinden, dan stoppen we. Het welzijn van je dier staat voorop!

Het spreekt vanzelf dat we alleen honden of katten behandelen die we vertrouwen.

Elke woensdagochtend is het wellnesswoensdag bij dierenspeciaalzaak Angela. Maak vooraf een afspraak dan heeft Marret alle tijd voor je dier. Bel ons op 0411 623679 of mail haaren@dsz-angela.nl.

 

 

Pedicure- en nagelverzorging bij je hond en kat

Bij honden slijten nagels over het algemeen voldoende als ze regelmatig op een harde ondergrond lopen. Katten houden hun nagels bij door te krabben aan een krabpaal of bomen. Wordt er onvoldoende gelopen op een harde ondergrond zoals een trottoir of asfalt dan is er het risico op nagelproblemen. Dit geldt ook bij een afwijkende stand van de poten of bij oude honden of katten. Nagels kunnen dan niet goed afslijten. Ze worden te lang en kunnen daardoor ingroeien of inscheuren. Dit is erg pijnlijk en het voetzooltje van je hond of kat kan gaan ontsteken.

Tijdens de wellnesswoensdag knipt Marret de nagels van je hond of kat en controleert ze de voetzooltjes. We houden goed in de gaten hoe je hond of kat zich voelt: geeft hij aan het niet meer fijn te vinden, dan stoppen we. Het welzijn staat voorop!

Het spreekt vanzelf dat we alleen honden en katten behandelen die we vertrouwen.

Maak vooraf een afspraak dan heeft Marret alle tijd voor je hond of kat, bel 0411 – 623679 of mail haaren@dsz-angela.nl. 

 

Neem daarnaast elke week even tijd om de pootjes en nagels van je kat of hond te controleren. Lees onze tips over het hoe en waarom. 

 

 

Verzorging van de vacht van je hond

Wij werken samen met leveranciers die de beste natuurlijke producten maken. Zoals de producten van Jean Peau. Naast een uitgebreide lijn hondenkammen en –borstels biedt Jeau Peau kwalitatieve producten om zijn vacht te verzorgen. De shampoos zijn op basis van natuurlijke kruidenextracten met de juiste zuurgraad die de vetlaag van de huid en vacht niet afbreekt, maar zelfs verbetert. Er zijn speciale borstels en shampoos voor pups en verschillende hondenrassen.