Boerderijdieren

Voer, drinkbakken, bloedluisbestrijding en bodembedekking

Zoek je het beste voer voor je kippen, paard, geit, hert of hobbyvarken? Een goede voerbak of een middel tegen bloedluis bij je pluimvee? We adviseren je er graag over en verkopen kwaliteitsvoer van Versele Laga en familiebedrijf Van Gorp. Beide voerfabrikanten hebben diverse voerlijnen. Zo hebben we biologische korrels, graan en brokken voor kippen, geiten en varkens. Vraag ernaar in onze winkel!

Voer voor kippen  

Kippen zorgen voor leven in je tuin of op het erf met hun gezellige getok en het gescharrel. Daarnaast gaat er natuurlijk niets boven een kakelvers eitje bij je ontbijt! Kippen gedijen bij goed voer, aangepast aan hun leeftijd en gezondheid. We hebben voer voor kuikens vanaf dag 1 tot aan de leg, voer voor legkippen en scharrelkippen. En kippensnacks om ze een keer te verwennen of te belonen.

Geef je pluimvee dagelijks voldoende grit of maagkiezel. Hierdoor kan voer beter verteren en het zorgt voor een gezonde eierschaal. Heb je advies nodig over het juiste voer voor je kippen? Vraag ernaar in onze winkel.

Tips voor het gebruik van voer- en drinkbakken voor kippen

  • Zet de bakken op een verhoging of hang ze op, zodat de kippen er niet in kunnen staan.
  • De voerbak moet groot genoeg zijn voor alle kippen. Per kip reken je ongeveer 15 centimeter. Ronde voerbakken nemen minder ruimte in beslag. Ook de drinkbak moet groot genoeg zijn en per kip ongeveer een halve liter water bevatten.
  • Zorg dat je kippen altijd vers drinkwater hebben. Ze hebben veel water nodig voor het maken van eieren.

Voer- en drinkbak voor pluimvee

Schaf een of meer stevige ronde voerbakken en drinkbakken aan die niet omvallen. We hebben verschillende bakken in onze winkel.

We hebben ook een ‘traktatiebal’ voor kippen. Deze bal is ideaal voor gemengd graan en meelwormen. De traktatiebal heeft een eenvoudig ophangsysteem. Je kippen moeten door deze bal meer moeite doen hun voer te bemachtigen. Hierdoor zijn ze langer bezig met eten en het helpt tegen verveling.

Verzorging

Bloedluis

Bloedluis is een veelvoorkomend probleem bij kippen. Bloedluizen gedijen bij warm weer; in de zomer heb je er dan ook vaker last van dan in de winter. Wij hebben producten van Beaphar en Homeshield voor het voorkomen of bestrijden van bloedluis.

Tips van Angela bij de behandeling van bloedluis:

  • Spuit alleen op het verenkleed en niet op de kop en onbevederde huid.
  • Behandel alle kippen.
  • Zorg voor een goede ventilatie tijdens en na de behandeling.
  • Gebruik een (plastic) handschoen voor de hand waarin je de kip vasthoudt.
  • Zorg dat je bij de behandeling van bloedluizen ook alle naden en kieren van de kooi insmeert of inspuit.
  • En vergeet de zitstok niet!

Bodembedekking

Zorg voor een goede bodembedekking in je kippenhok. Een flinke laag houtvezel dat vocht opneemt is belangrijk. Een natte ondergrond verhoogt namelijk het risico op infectieziekten.

Wij hebben bodembedekkers van stro, beukensnippers en houtvezels van het kwaliteitsmerk Versele Laga.

De snippers en vezels nemen veel vocht op, drogen relatief snel en zijn betaalbaar. Het voordeel van stro is dat het warm is voor je kippen.

We adviseren je graag wat het beste is voor jouw pluimvee!

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found