Afvalchallenge

Heeft je hond of kat overgewicht of wil je tips om je huisdier zijn gezonde gewicht te behouden? Doe dan mee aan onze afvalchallenge. Van 20 januari tot 28 maart begeleiden we je viervoeter gratis om een verantwoord gewicht te bereiken.

Overgewicht kan gezondheidsproblemen veroorzaken. Denk aan hart- en ademhalingsproblemen, suikerziekte of blaasgruis. Ook het welzijn van je hond of kat gaat achteruit: hij slaapt meer, is kortademig en het uithoudingsvermogen is minder. Inmiddels heeft 50% van de honden en katten in Nederland overgewicht.

 Wat houdt de afvalchallenge in?

We nodigen je samen met je hond of kat uit in onze winkel voor een intake. Tijdens deze intake wegen we je hond of kat op onze weegschaal en we analyseren – samen met jou – zijn levensstijl en voedingspatroon. Zo komen we tot een voedings- en beweegadvies op maat en een verantwoord afvalschema. Want je dier mag niet meer dan 2% van zijn lichaamsgewicht per week afvallen. 500 gram afvallen voor een kat van 4 kilo komt overeen met een mens van 80 kilo die 10 kilo gewicht verliest!

(tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

Weegmomenten en tips

Daarna nodigen we je met je hond of kat elke 2 weken uit voor een weegmoment. En we bespreken of er aanpassingen nodig zijn. Dit alles natuurlijk afgestemd op het ras en de leeftijd van je dier.

We geven je ook tips om meer te bewegen of het voer op een andere manier aan te bieden. De eerste delen we graag met je:

  1. Gebruik een Kong.
  2. Huur een spel uit onze speel-o-theek. Dit zorgt voor (extra) beweging en je hond of kat doet er zo langer over om te eten.
  3. Beter is het vaker een korte wandeling met je hond te maken dan één keer lang. Zo voorkom je ook dat zijn gewrichten teveel worden belast.
  4. Speel een (beweeg)spel met je kat, ook dat kost energie en dus calorieën.
  5. Ben alert op het aanbieden van snacks en tussendoortjes. Twee blokjes kaas voor je hond staat gelijk aan een flinke cheesehamburger voor jou…
  6. Heb je meer huisdieren? Voorkom dan je hond of kat met de andere bak kan mee-eten.

Elke deelnemer wordt beloond

Na 28 maart maken we de (afval)balans op. En belonen we ALLE deelnemers. Voor de 3 beste afvallers staan mooie prijzen klaar.

Maar de grootste beloning is natuurlijk: een gezonde en fitte hond of kat, zonder overgewicht!